|
|
|
...28-
Oké igaz:)
-bár szerintem a vákumos szívóhatáson alapuló haladás sem elképzelhetetlen. gondol meg amikor a vákumot hírtelen megszünteted akkor azt a teret negysebességgel feltöltik az addig a vákumból kizárt részecskék.Ez az a nagysebesség amit a haladás szolgálatába lehetne állítani ha, folyamatosan képes lenne az űrhajó maga előtt vákumot létrehozni,majd azt megsz... |
2014-08-19 11:40:21 |
|
|
|
|
|
|
Sütés: Az ételek magas hőmérsékleten (180 °C vagy e fölötti) történő hőkezelése, zsiradékok felhasználásával. A sütési eljárásokat alapvetően a felhasznált zsiradék mennyisége, a sütés hőmérséklete, illetve a hőközlő berendezés fajtája szerint csoportosíthatjuk.
Mikrohullámú sütés:
Elektromágneses erőtérbe hely... |
|
2009-02-11 18:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... Gasztronómiai lexikon M-N-NY
Marinád (lsd. még ecetes páclé):
Ecetes páclevet (marinádot) készítünk a heringfélékhez vagy a marinírozott pontyhoz. Ehhez a hagymát karikára vágjuk, felöntjük vízzel, ecettel, sóval, kevés törött borssal és néhány csepp étolajjal.
Megfuttatás (lsd. még el... |
2009-01-09 11:33:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés
Főzés: Olyan hőkezelési folyamat melynek során a nyersanyagot valamilyen folyadékban, legtöbbször vízben, hosszabb rövidebb ideig folyamatosan forraljuk.
Blanchírozás vagy előfőzés:
Az a művelet, melynek segítségével valamely nyersanyag nemkívánatos szagát, ízét, héját el akarjuk távolítani, és ezért eg... |
|
2008-05-02 14:53:06 |
|
|
|
|