Belépés
Hallottatok már Hófvarpnirról?
...28-
Oké igaz:)
-bár szerintem a vákumos szívóhatáson alapuló haladás sem elképzelhetetlen. gondol meg amikor a vákumot hírtelen megszünteted akkor azt a teret negysebességgel feltöltik az addig a vákumból kizárt részecskék.Ez az a nagysebesség amit a haladás szolgálatába lehetne állítani ha, folyamatosan képes lenne az űrhajó maga előtt vákumot létrehozni,majd azt megsz...
2014-08-19 11:40:21
Ételsütési technikák/típusok
Sütés: Az ételek magas hőmérsékleten (180 °C vagy e fölötti) történő hőkezelése, zsiradékok felhasználásával. A sütési eljárásokat alapvetően a felhasznált zsiradék mennyisége, a sütés hőmérséklete, illetve a hőközlő berendezés fajtája szerint csoportosíthatjuk.

Mikrohullámú sütés:
Elektromágneses erőtérbe hely...
2009-02-11 18:43:28
Gasztronómiai lexikon M-N-NY
... Gasztronómiai lexikon M-N-NY

Marinád (lsd. még ecetes páclé):

Ecetes páclevet (marinádot) készítünk a heringfélékhez vagy a marinírozott pontyhoz. Ehhez a hagymát karikára vágjuk, felöntjük vízzel, ecettel, sóval, kevés törött borssal és néhány csepp étolajjal.

Megfuttatás (lsd. még el...
2009-01-09 11:33:38
Háziasszonyoknak
...
Elkészítés

Főzés: Olyan hőkezelési folyamat melynek során a nyersanyagot valamilyen folyadékban, legtöbbször vízben, hosszabb rövidebb ideig folyamatosan forraljuk.

Blanchírozás vagy előfőzés:
Az a művelet, melynek segítségével valamely nyersanyag nemkívánatos szagát, ízét, héját el akarjuk távolítani, és ezért eg...
2008-05-02 14:53:06
1 
Címkék: vákumos szívóhatáson, vákumot hírtelen, teret negysebességgel, vákumból kizárt, haladás szolgálatába, űrhajó maga, ételek magas, sütési eljárásokat, felhasznált zsiradék, sütés h&otilde, heringfélékhez vagy, marinírozott pontyhoz, hagymát karikára, nyersanyagot valamilyen, háziasszonyoknak, elképzelhetetlen, felhasználásával, negysebességgel, elektromágneses, heringfélékhez, hófvarpnirról, gasztronómiai, megszünteted, blanchírozás, folyamatosan, marinírozott, mikrohullámú, nagysebesség, nyersanyagot, szolgálatába, segítségével, nemkívánatos, szívóhatáson, megfuttatás, hallottatok, legtöbbször, folyadékban, felhasznált, eljárásokat, mérsékleten, távolítani, részecskék, ételsütési, létrehozni, zsiradékok, nyersanyag, elkészítés, mennyisége, mérséklete, valamilyen, berendezés, technikák, szerintem, készítünk, marinádot, étolajjal, forraljuk, feltöltik, felöntjük, karikára, pontyhoz, kezelése, rövidebb, hírtelen, zsiradék, kezelési, folyamat, vákumból, valamely, páclevet, állítani,
© 2013 TVN.HU Kft.